مدل کسب و کار فریمیوم چگونه کار میکند ؟
تکتاکس تقدیم میکند: بازیها و نرمافزارهای رایگان با پرداخت درون شبکهای را کسب و کار فریمیوم مینامند. در این ویدیو بعد روانشناسی موجود در این سیستم را بررسی میکنیم.مدل کسب و کار فریمیوم: تعویض پول با شکلات جادویی
وقتی که پوک من گو (pokemongo) در آمریکا منتشر شد، کمتر از یک روز وقت برد تا بیشتر از همهی اپها در فروشگاه های اپل و اندروید پول در بیاورد. در عرض یک هفته ۱۴ میلیون دلار درآورد ولی بازیکن ها نباید حتی یک سنت هم برای خرید بازی خرج کنند، همه این پولها از امکانات اختیاری که در طول بازی در اختیار کاربرها قرار میگیرد بدست اومده است.
این دنیای اپهای فریمیم است، مدل کسب درامدی که در سالهای اخیر بازی های پولی را از بازار حذف کردند. حالا طراحان باید سبک جدید کسب درامدی را راه اندازی کنند و یکی از این راه ها استفاده از اصول روانشناسی رفتاری است. اولین کاری که این بازی ها میکنند راه اندازی یک واحد پولی مجازی است، تا بازیکنان حس نکنند که پول واقعی خرج میکنند، اگرچه واقعن این اتفاق در حال رخ دادن است.
بازی ها یک لایه دیگر هم اضافه میکنند، شما برای شکلاتهای تقویتی از شمش های طلا استفاده میکنید و پول واقعی را برای شمش های طلا میدهید که تفاوت هایی هم با پرداخت واقعی دارد. با تماشای این ویدیو به سایر موضوعات مخفی که طراحان با زیرکی در بازیها میگنجانند پی ببرید.
از تک تاکس بیشتر ببینید:
اگزواسکلتن: آینده گجتهای پوشیدنی | لینک تماشا
بازیهای رایانهای چگونه ساخته میشوند؟ | لینک تماشا